Egy lépéssel mindig előbb: FBI-telefonokat törtek fel a hackerek

Az Anonymous hackercsoport rögzített is egy beszélgetést, amelyben az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda munkatársai éppen brit kollégáikkal egyeztettek az online támadások elleni fellépésről.

A pénteken nyilvánosságra hozott beszélgetésben részletek hangzanak el az Anonymous és a szakadár hackercsoportok követéséről, az ellenük szóló bizonyítékokról, de tervezett letartóztatásokról is esik szó. A felhasználónevek mellett néha elhangzik valódi polgári név is, ám ezeket az Anonymous elővigyázatosan síphanggal helyettesítette. Ami a beszélgetésből kiderül, hogy az FBI szeretné két brit férfi, Ryan Cleary és Jake Davis kiadását az Egyesült Államoknak az Anonymousszal fenntartott kapcsolatok miatt.

Az Anonymous közreadott egy FBI-tól származó e-mailt is, amely a hatósági akcióban részt vevők telefonos és internetes elérhetőségeit tartalmazza. Egyelőre sem az FBI, sem a brit Scotland Yard nem fűzött kommentárt a pénteki hackerakcióhoz.

A nyilvánosságra hozott e-mail szerint a telefonbeszélgetésre január 17-én került sor. Egyelőre nem világos, hogy az Anonymoust miként sikerült lehallgatnia, a hackercsoport Twitter-oldalán viszont ott egy kaján üzenet arról, hogy „az FBI-t talán érdekelheti, hogyan tudjuk folyamatosan követni a belső kommunikációt”.

A 17 perces telefonbeszélgetés nyomán írt e-mailt az Anonymous az amerikai, a brit, az ír, a svéd hatóságoknak is elküldte, egyeztetésre invitálva őket a a saját magukkal, a belőlük kivált Lulzseckel, Antiseckel és a többi hackercsoporttal kapcsolatos nyomozásról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.