Egy fiatal pár a mallorcai merénylet két gyanúsítottja

Azonosították a spanyol nyomozók a csütörtöki mallorcai merénylet két gyanúsítottját - olvasható pénteken az El País és az El Mundo című lapok internetes kiadásában. Palma de Mallorca székesegyházában pénteken gyászszertartást rendeztek a két csendőr emlékére.

A rendőrség még nem közölte a gyanúsítottak nevét. Az RNE országos rádióadó szerint valószínűleg egy fiatal párról van szó, akik napokkal korábban költöztek be az üdülőszigeti székhely, Palma de Mallorca egyik szállodájába. Baszk nyelven beszéltek, és csütörtökön nyomtalanul eltűntek.

Azon a napon feltehetőleg az ETA baszk szeparatista szervezet terroristái pokolgépes merénylettel megöltek két csendőrt Mallorcán. A nyomozók azt feltételezik, hogy a merénylők még pénteken is a szigeten bujkálnak, ezért a rendőrség megerősítette az ellenőrzést a sziget repülőterén és kikötőiben.

A belügyminisztérium közzétette hat feltételezett ETA-tag körözési fotóit, és kérte a közvéleményt, hogy segítse elfogásukat. Azt nem közölték, hogy a hat személy valamelyikét gyanúsítják-e részvétellel a mallorcai merényletben.

Palma de Mallorca székesegyházában pénteken gyászszertartást rendeztek a két csendőr emlékére. Az istentiszteleten részt vett Fülöp spanyol trónörökös, José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő és Mariano Rajoy ellenzéki vezér is. A héten a szigetre várják I. János Károly királyt.

Éppen ötven éve, 1959. július 31-én jött létre az ETA, s legkevesebb 825 ember ölt meg azóta, hogy 1968-ban megkezdte erőszakos kampányát egy független baszk állam megteremtéséért

Fülöp herceg és felesége Letizia a merényletben elhunyt csendőrök gyászszertartásán
Spain's Crown Prince Felipe (C) and his wife Princess Letizia bow their heads as Civil Guard officers carry the coffin of one of their two fellow officers, who were killed yesterday in a car bomb blast, before entering cathedral for their state funeral service in Palma de Mallorca July 31, 2009. Two Civil Guards died in the blast in what authorities called the second major attack by the Basque separatist group ETA in two days. REUTERS/Dani Cardona (SPAIN CONFLICT CRIME LAW OBITUARY MILITARY ROYALS IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.