Egy terhes svéd tinédzsert tart fogságban az Iszlám Állam

Svéd sajtóértesülések szerint egy tizenöt éves várandós lányt és a tizenkilenc éves barátját tartják fogságban a szunnita szélsőséges szervezet tagjai.

A fiatalok nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a lány állítólag már telefonálhatott szüleinek, hogy elmondja, őt és a barátját is fogva tartják az iszlamisták.

„Ez egy nagyon kritikus helyzet" – magyarázta a lány apja, aki elmondta, hogy a pár a muzulmán szabályok szerint kötött házasságot még az év elején, de a frigyet megkérdőjelezték a szélsőségesek, mert semmilyen okirattal nem tudták bizonyítani. Az apa állítása szerint a pártól most azt kérik, hogy tegyenek hűségesküt az Iszlám Államnak. A lány eddig kétszer tudott telefonon kapcsolatba lépni szüleivel.

A két fiatal frigyét Svédországban sem ismerik el, mivel a hatályos jogszabályok szerint csak 18 év feletti személyek köthetnek törvényesen házasságot.

Azt egyelőre nem tudni a Local szerint, hogy a pár miként jutott ki Szíriába, de a lap megjegyzi, hogy a skandináv országokból egyre többen szöknek a Közel-Keletre, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak. A Svéd Biztonsági Szolgálat adatai szerint az év elején körülbelül 150 svéd állampolgár harcolt a dzsihadisták oldalán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.