Egy szőke nőt követ az Iszlám Állam

Elolvastam a Koránt, hogy megtudjak valamit a terroristákról. Aztán megtértem – twittelte Jennifer Williams. Egyik pillanatról a másikra fekete zászlóerdő vette körül.

Williams még szeptember 24-én szállt be a #MuslimApologies néven elindított szarkasztikus kampányba, amelyet az iszlám elleni nyugati kirohanások ellen tiltakozásul indítottak nemrég. A muszlimoknak az nem tetszik, hogy a szunnita szélsőséges szervezet, az Iszlám Állam miatt a vallásukat azonosítják azzal a terrorizmussal. Volt, aki emiatt bocsánatot kért a kávé felfedezésért és olyan is, aki az egyetemek létezése miatt követte meg a világot. Ironizált Williams is, és ami azt illeti, frenetikus sikerrel. A Brookings Institution kutatójának az üzenetét több mint tizenkétezren küldték tovább, azoknak a száma pedig, akik követni kezdték, hatvanról 7500-ra nőtt.

Más kérdés, hogy Williams új rajongóinak a többsége terrorista, legalábbis a profilképeken szereplő fekete zászlóerdőből ítélve minimum szimpatizál az Iszlám Állammal. Megjelentek az udvarlók is. A szőke texasi nőnek valaki Szaúd-Arábiából, a profilképe tanúsága szerint egy észvesztően drága sportkocsi volánja mögül azzal bókolt, milyen gyönyörűen is nézne ki, ha hidzsábot venne fel. Másoktól házassági ajánlatot kapott, és figyelemre méltó az is, amit az arcképével a szélsőségesek csináltak. „Tudhatod, hogy keményvonalas iszlamistákkal állsz szemben, hiszen amikor újratwittelnek, életlenítik az arcképedet. De sokat mond, hogy nem takarják el egyszerűen egy fekete négyzettel, hogy mindenki láthassa, egy szőke amerikai nő vagyok. Az éppen megtért muszlimok Szent Grálja” – nyilatkozta erről a kutató.

Nem mintha Willamsnek túlságosan tetszene ez a fajta népszerűség. „Nem szeretem, ha a megtéréstörténetemet egy visszataszító ideológia terjesztésére használják fel, amely öngyilkos merényletekre és lefejezésekre buzdít"– írta szintén a Twitteren. Az eredeti profilképét eltüntette a mikroblogról, és nem mellesleg nyíltan elutasítja a szélsőségeseket is. A #No2ISIS hashtag egyik zászlóvivője. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.