Egy kárpátaljai szervezet tagjai robbantottak Ungváron

A magát Kárpátaljai Hazafias Nemzeti Mozgalomnak (PNRZ) nevező szervezet vállalta magára azt a három robbantást, amelyet péntek hajnalban hajtottak végre Ungváron három ellenzéki politikai aktivista lakásánál, illetve autója ellen.

Az eddig ismeretlen szervezet a Facebookon péntek délután közzétett nyilatkozata szerint "a nemzeti hazafiak magukra vállalják a felelősséget az Ungváron 2015. november 13-án éjjel végrehajtott figyelmeztető-büntető műveletért. Ma éjjel három akciót hajtottunk végre a Janukovics-rezsim és a jelenlegi tolvaj hatalom kiszolgálói ellen, mivel ezek a személyek szavazatokat vásárolnak fel (az október végi helyhatósági választások idején és az ungvári polgármester-választás vasárnapi második fordulója előtt), miáltal szakadékba taszítják az ukrán államot és a régiót". 

A közlemény szerint a támadásokat azért követték el, mert a rendvédelmi szervek tétlenek, és a regnáló hatalom szemet huny afölött, hogy a Janukovics-féle egykori Régiók Pártjának (PR) politikusai és bűnözők szavazatfelvásárlással hatalomra törnek. "Úgy döntöttünk, hogy ellenőrzésünk alá vonjuk a helyzetet, és fizikailag megsemmisítjük Ukrajna ellenségeit" - áll a nyilatkozatban.

A PNZR név szerint felsorolja azokat a személyeket, akik ellen a robbantások irányultak, megnevezve a lakcímeket, ahol a detonációk történtek. Eszerint az egyik pártaktivista házánál RGD-, a másikénál F-1 típusú kézigránátokat robbantottak, a harmadik célszemély autóját ugyancsak RGD gyalogsági kézigránáttal semmisítették meg.

Péntekre virradó éjszaka Ungváron három kézigránátos robbantás történt. Az egyik robbanószerkezetet egy városi önkormányzati képviselő udvarára dobták az ismeretlen elkövetők, a második gránát egy többszintes lakóépület mellett, a harmadik egy parkoló személygépkocsi alatt robbant.

Az ungvári rendőrség a robbantások kapcsán két bűncselekmény ügyében folytat nyomozást - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Szerhij Knyazev ezredes, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.