Újabb holttestet találtak a terroristák lakásában

A holttestet a Párizs Saint-Denis kerületében található lakásban fedezték fel, ahol szerdán ütött rajta a rendőrség a november 13-i merényletek feltételezett elkövetőin – jelentette be az ügyész. Az első hírek arról szóltak, hogy egy nő testét találták meg, később viszont már azt közölték: a holttest egy férfié.

A hatóságok péntek kora délután megerősítették, hogy egy nő testére bukkantak a lakás átvizsgálásakor, a személyazonosságát azonban nem közölték – számolt be a BBC. Később azonban a rendőrség pontosított: valójában férfi testre bukkantak.

A helyszínen ugyanakkor egy útlevelet találtak egy kézitáskában, amit Hasna Aitboulahcen nevére állítottak ki – ő robbantotta fel magát a lakásban. 

A támadások értelmi szerzőjét, Abdelhamid Abaaoudot megölték a szerdai rajtaütésben. Hasna Aitboulahcent az ő unokatestvéreként emlegetik.

A terrorista  „öngyilkos mellényt” robbantott fel nem sokkal az után, hogy a rendőrség megindította hétórás akcióját a Rue Cormillon-on lévő lakás ellen.

A hír, hogy Abaaoud és társa a hatóságok tudta nélkül utazott Szíriából Párizsba a pénteki merénylet előtt, sokkolta Európát.

Túl sok időt pazaroltak

Az EU belügyminiszterei Brüsszelben tanácskoznak a biztonsági intézkedések szigorításáról, köztük a útlevélmentes schengeni övezet külső határainak szorosabb felügyeletéről. A megbeszélésre igyekezve Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az EU „túl sok időt pazarolt már el számos sürgős ügyre,” és reméli, „ma meghozzák a döntéseket, amelyeket meg kell hozniuk”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.