„Eddig sem mertem metróra szállni”

Viccel velem? – kérdezett vissza Hegedűs Éva, amikor jegyet akart venni reggel nyolc óra után a brüsszeli központi pályaudvaron a reptéri vonatra, és az eladó közölte, hogy nem lehet, mert bomba robbant a reptéren. A fiatal magyar nő február óta dolgozik a belga fővárosban; munkaügyben utazott volna ma reggel.

„Amikor körülnéztem, láttam, hogy egyre többen olvasnak híreket a mobiltelefonjukon, és a szokásosnál is több fegyveres katona van a pályaudvaron” – mondta Hegedűs Éva, akivel Skype-on beszéltünk, mert a mobilhálózat túlterhelt, és ezért nem tud hívásokat fogadni.

Kezdte úgy érezni, hogy nem biztonságos a vasútállomáson maradnia, így elindult a munkahelye felé. Ám főnöke felhívta, hogy ne menjen be, mert egy metróállomáson is robbantottak, ekkor hazaindult. Aki korán beért dolgozni, az ott is ragadt az irodában.

„Ekkor már nagyon sokan álltak az utcán az okostelefonjukat böngészve, volt, aki látványosan megrökönyödött, sírt, bár nem feltétlenül kötném össze ezt a támadás hírével, nem tudom, mit olvastak” – mondta. Az utcán ekkor már folyamatos volt a szirénák hangja, mentő- és rendőrautók száguldottak a városon keresztül.

Hegedűs Éva csak már hazaérve kezdett megijedni, amikor elkezdték hívogatni az ismerősei, hogy jól van-e, és amikor elolvasta részletesebben is a híreket. Azt mondja, ő eddig sem használta a metrót, mert a barátai és ismerősei szerint a párizsi terrortámadás óta azt érdemes elkerülni. „De nem szeretnék általánosítani, nem tudom, mennyire jellemző ez a brüsszeli közhangulatra” – mondta.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.