Ebola: Közel 7400 halálos áldozat

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombaton közölt jelentése szerint az ebola már majdnem 7400 halálos áldozatot szedett Nyugat-Afrika három leginkább járvány sújtotta országában. A fertőzöttek száma az adatok szerint meghaladja a 19 ezret.
A legtöbb fertőzött Sierra Leonéban van, ahol 400 új halálesetről számoltak be a héten, így a halálos áldozatok száma 2500-ra emelkedett. Az országban körülbelül 8800 fertőzöttről tudnak, amelyből 6900-at az ország egészségügyi minisztériuma is megerősített.

A WHO próbálja megfékezni a járványt az ország nyugati részében, ahol a leggyorsabb mértékben terjed a betegség. A szervezet hatalmas erőforrásokat fordít az ebola megelőzésére - írja a Guardian.

Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára pénteken ellátogatott egy fertőzöttekkel foglalkozó központba Sierra Leonéban, ahol azt mondta, hogy a vírus terjedése lassul, és óvatosan optimista azzal kapcsolatban, hogy a régió hamarosan megszabadul a betegségtől.

A főtitkár ellátogatott Libériába is, ahol az ebola több mint 3300 halálos áldozatot követelt. A járvány miatt októberben elhalasztott választásokat ma tartják meg a nyugat-afrikai országban, ahol szigorú óvintézkedésekkel védekeznek a gyilkos kór ellen. Minden állampolgárnak kezet kell mosnia, mielőtt a szavazóhelyiségbe lép, és az embereknek legalább egy méter távolságra kell állniuk egymástól.

Ban Ki Mun szombaton Guineába utazott, ahol eddig 2453 megbetegedést regisztráltak, melyből 1550 végződött halállal. A főtitkár aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ország délkeleti részében továbbra is növekszik a fertőzöttek száma.

Guineában és Sierra Leonéban tilalmat szabtak ki a szilveszteri ünnepségekre, tűzijátékokra és összejövetelekre, hogy ezzel is meggátolják a betegség továbbadását.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.