Ebola: tízezer felett a megbetegedések száma

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a halálesetek száma lassan eléri az ötezret. Az ebolás megbetegedések száma már túllépte a 10 ezret.

A halálos kór még mindig három nyugat-afrikai országban fertőz a legintenzívebben. Mindössze 27 megbetegedés történt Sierra Leonén, Guineán és Libérián kívül. A WHO jelentése szerint az utóbbi országban a legkritikusabb a helyzet.

Az ebola a héten ütötte fejét Maliban, ahol egy kétéves kislány már áldozatául esett a kórnak. Az országban 40 embert helyeztek karanténba, akik valószínűleg kapcsolatba kerültek az elhunyttal. Az ebola megjelent Nigériában és Szenegálban is, de ezeket az afrikai országokat már járványmentessé nyilvánították.

New Yorkban is ebolával kezelnek egy férfit. Az amerikai nagyvárosban fertőzöttnek nyilvánították az Orvosok Határok Nélkül szervezet egyik orvosát, aki nemrég Nyugat-Afrikában járt. A férfi után egy ápolónőt is karanténba helyeztek New Jerseyben, miután jelentkeztek nála a betegség tünetei.

Az ebola megjelenése miatt a két állam kormányzói 21 napos karantént rendeltek el, mely kiterjed a Nyugat-Afrikában járt orvosokra és ápolókra és a velük kapcsolatban került utasokra is. Ennyi idő alatt jelentkezhetnek a kór tünetei a megfigyelteknél. Az állami egészségügyi szervek bárkit vizsgálat alá vethetnek, aki az ebolával fertőzött nyugat-afrikai országokból utazik be Amerikába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.