Kiújultak a harcok Mariupol mellett

Háromnapos viszonylagos nyugalom után szombat este kiújultak a tűzharcok az Azovi-tenger partján, a Mariupoltól keletre fekvő Sirokine település körzetében - írta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) ukrajnai megfigyelői missziója vasárnap közzétett jelentésében.

Az EBESZ helyszíni megfigyelői harckocsilövegből leadott lövéséket hallottak, amelyekről azt állapították meg, hogy azokat az ukrán fegyveres erők ellenőrizte területről adták le Sirokine település irányába. Negyedórával az ágyúzás után kézi lőfegyverekkel leadott lövések dörejét hallottak a szemben álló felek között. Jelentésük alapján a tűzharc mintegy három órán át tartott.

Sirokine közvetlenül a frontvonalon fekszik, a legutóbbi február 12-i minszki tűzszüneti megállapodás idején a kormányerők ellenőrzése alatt volt. A héten többször is tettek rövid látogatást EBESZ-megfigyelők a településen.

Aleksander Hug, a misszió helyettes vezetője kijevi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jelenleg nem lehet egyértelműen megmondani, kinek az ellenőrzése alatt áll Sirokine.

A település egy részét a szakadárok vonták ellenőrzésük alá, más részeit az ukrán fegyveres erők. Kiemelte, hogy komoly veszélyt jelent, hogy a szemben álló fegyveres egységek állásai nagyon közel vannak egymáshoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.