Dzsihádista toborzókat ítéltek el Hollandiában

Kilenc embert - nyolc férfit és egy nőt - ítéltek el csütörtökön Hollandiában, amiért fiatalokat toboroztak, hogy Szíriában harcoljanak a szélsőségesek oldalán.
A vádlottakat tavaly, egy nagyobb razzia során vették őrizetbe.

A vád szerint terrorcsoport tagjai voltak, terrorcselekmény elkövetésére buzdítottak, dzsihádistákat toboroztak, éhányukat azzal gyanúsították, hogy maguk is kiképzésen vettek részt Szíriában - írja a BBC.

Mind a kilencen tagadták, hogy bármi rosszat tettek volna,azt állítva, hogy a vallásgyakorlás és véleménynyilvánítás szabadsága lehetővé teszi számukra, hogy dzsihádista üzenetét terjesszenek.

Az elítéltek teljes nevét nem hozták nyilvánosságra. A 33 éves Azzedine C. 6 év börtönt kapott, ahogy két, fiatalabb társa is, akiket távollétükben ítélt el a hágai törvényszék. A 26 éves  Hatim R. és a 24 éves Anis Z.-ről úgy vélik, jelenleg is Szíriában harcolnak az Iszlám Állam oldalán.

A 30 éves Hicham El O.-ról azt gyanítják, korábban részt vett a szíriai harcokban, és aktívan részt vett a toborzásban. Őt 5 évre ítélték.Egy 25 és egy 19 éves férfi három évet, egy 22 éves 155 napot, míg a 41 éves Moussa L. 43 nap börtönt kapott. Az egyetlen nő, a 26 éves Imane B. -t hét nap elzárásra ítélték, amiért írt egy olyan üzenetet, melyben a Szíriába utazásra buzdított.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.