Duray nem fizet Slotáéknak

Duray Miklósnak, a Magyar Koalíció Pártja alelnökének bocsánatot kell kérnie a Szlovák Nemzeti Párttól egy, a szlovák pártot illető, sértőnek minősített kijelentése miatt. Az első fokon odaítélt anyagi kártérítést azonban a fellebbviteli bíróság csütörtökön Pozsonyban elutasította.

Duray Miklósnak írásban kell bocsánatot kérnie a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttól (SNS), mert megsértette a felperes jó hírnevéhez való jogát. Ugyanakkor nem kell fizetnie 33 ezer 194 eurót, ahogy a felperes követelte, s amelyre az első fokú bíróság verdiktje kötelezte erre – igy döntött tegnap a Pozsony megyei bíróság. Az ítélet még nem jogerős.

Megkeresésünkre Duray közölte, hogy a további lépésről akkor dönt, ha megkapja a másodfokú testület döntésének hivatalos indoklását. – Nem kizárt, hogy fellebbezek a pozsonyi Legfelsőbb Bírósághoz, esetleg levélben követem meg a párt vezetőit.  Arra viszont nem köteleztek, hogy megbánjam, amit mondtam – tette hozzá.

Duray csaknem három évvel ezelőtt a budapesti InfoRádiónak nyilatkozva fasisztának minősítette a Szlovák Nemzeti Pártot, amely jogorvoslatért a bírósághoz fordult, s eredetileg tízmillió szlovák koronának ( 33 939 euró) megfelelő összeget követelt kárpótlásként a jó hírnevének megsértése miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.