Dúl a szerelem a remeteállamban

Kim Dzsong Un házas – adta tudtul első ízben szerdán az észak-koreai állami televízió.

A bejelentést két-három hete már találgatások előzték meg a világsajtóban, hogy ki lehet az a titokzatos hölgy, aki az utóbbi időben több nyilvános rendezvényen is a harmincadik életévéhez közeledő, a kommunista ország vezető tisztét apja, Kim Dzsong Il elhunyta óta, azaz hét hónapja átvevő fiatal Kim társaságában jelent meg.

A dél-koreai sajtó szerint első alkalommal július 5-én, egy phenjani koncerten ültek egymás mellett. Az akkori mediaspekulációk tudni vélték, hogy egy volt színésznő lehet a hölgy, aki – miután Kim Dzsong Il ellenezte a kapcsolatot – férjhez ment egy katonatiszthez. A mostani televíziós közlés nem tért ki arra, hogy mikor volt az esküvő. Csak annyi hangzott el, hogy Kim a phenjani Rungna szigeten egy vidámparkot keresett fel feleségével, „Rzsi Szol Dzsu elvtársnővel”.

Kim Dzsong Un, feleségével, „Rzsi Szol Dzsu elvtársnővel”.
North Korean leader Kim Jong-Un (2nd L) and his wife (red), who was named by the state broadcaster as Ri Sol-ju, visit the Rungna People's Pleasure Ground in Pyongyang in this undated picture released by the North's KCNA on July 25, 2012. Kim Jong-un has married, state media said on Wednesday, putting an end to speculation over the relationship with a woman seen at his side during a recent gala. REUTERS/KCNA (NORTH KOREA - Tags: POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED BY REUTERS AS A SERVICE TO CLIENTS. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. QUALITY FROM SOURCE
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.