DSK nem bújhat a diplomácia mögé

Elutasították kedden New Yorkban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) korábbi vezérigazgatójának a keresetét az ellene nemi erőszak miatt indított polgári per ejtésére.

Douglas McKeon bronxi legfelsőbb bíró indoklása szerint a pénzügyi szervezet éléről történt távozással DSK elveszítette diplomáciai mentességét, így nem is hivatkozhat rá, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

Dominique Strauss-Kahn, aki eddig mindent megúszott
Former IMF chief Dominique Strauss-Kahn listens to his lawyer, William Taylor, inside of a New York State Supreme Courthouse during a bail hearing in New York May 19, 2011. Kahn was granted bail by a New York judge on Thursday, and the former IMF chief has vowed to fight charges that he tried to rape a hotel maid in Manhattan. REUTERS/Richard Drew/Pool (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW POLITICS BUSINESS)

A politikust tavaly jelentette fel egy guineai szobalány, Nafissatou Diallo, azt állítva, hogy a 63 éves férfi orális szexre kényszerítette a New York-i Sofitel szállodában. Az élénk nemzetközi figyelem által kísért botrányban a bűnvádi eljárást Diallo kétes szavahihetőségére és a vallomásában szereplő ellentmondásokra hivatkozva már megszüntették, de a szobalány még eközben polgári pert is indított a volt IMF-vezérigazgató – nem mellesleg a francia szocialista párt reménybeli elnökjelöltje – ellen.

DSK legutóbbi interjújában megállt a konkrét vád megfogalmazása előtt, de azt hangoztatta, hogy a szexbotránnyal voltaképpen politikai ellenfeleinek – értsd: Nicolas Sarkozy francia elnöknek és a kormányzó Népi Mozgalom Uniójának (UMP) – az áldozata lett. Franciaországban idén egy lille-i prostituálthálózattal kapcsolatban emeltek vádat ellene, ám ő azt állítja, nem tudta, hogy azok a hölgyek, akikekkel kapcsolatba lépett, konzumnők voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.