DSK megint nem bírt magával

Az IMF dicstelenül távozott vezérigazgatója Franciaországban lett gyanúsított egy prostituált-hálózattal kapcsolatos vizsgálat nyomán. Újra le is tartóztatták, kevesebb mint egy évvel azután, hogy New Yorkban nemi erőszak miatt állt a törvény előtt.

Őrizetbe vették kedden a franciaországi Lille-ben Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaly nemi erőszakkal megvádolt, és később lemondott vezérigazgatóját. DSK ellen most az a vád, hogy igénybe vette egy lille-i prostituálthálózat szolgáltatásait, az ezzel kapcsolatos ügyészségi nyomozás során legalábbis több hölgy azt állította, hogy együtt volt a politikussal. Az ügyben tett vallomása szerint DSK egyik esetben sem tudta, hogy prostituálttal van dolga. „Kérem, mondják meg, mi a különbség egy meztelen prostituált és egy meztelen nő között” – hangoztatta ügyvédje ennek jegyében a francia közszolgálati televízió kamerái előtt.

DSK érkezik a lille-i bíróságra. Nem tudta, hogy prostituáltakkal van dolga?
The car of Dominique Strauss-Kahn, former International Monetary Fund (IMF) head, enters the Gendarmerie surrounded by the media as he arrives for questioning by a judge investigating the so-called "Hotel Carlton" affair in Lille February 21, 2012. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: POLITICS CRIME LAW MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY)

DSK-t tavaly májusban New Yorkban egyszer már letartóztatták, miután a New York-i Sofitel szálloda egyik szobalánya nemi erőszak miatt feljelentette. Bár a John Lennon halála óta nem tapasztal médiafigyelem övezte perben a vádakat végül a szobalány, a guineai származású Nafissatou Diallo vallomásában lévő ellentmondásokra hivatkozva az ügyészek végül ejtették, DSK a botrány miatt lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról, és búcsút intett elnökjelölti ambícióinak is, pedig sokak szerint ő lett volna az ideális baloldali ellenfél Nicolas Sarkozyvel szemben. (DSK-nak a vádak ejtése ellenére egy polgári perben még törvény elé állnia.)

A lille-i ügyészség francia és belga politikusokat és rendőrségi tisztviselőket is vizsgál a több országban működő prostituálthálózattal kapcsolatban. DSK a vád szerint 2010-ben és 2011-ben is többször volt kliense az ominózus prostituálthálózatnak, a pásztorórákra pedig párizsi luxushotelekben, éttermekben kerített sort, de megtörtént, hogy az amerikai fővárosba, Washingtonba hívta a kiszemelt hölgyeket. Két ember kezén már korábban kattant a bilincs: ellenük prostitúció szervezése és cégvagyonnal való visszaélés a vád.

DSK 48 órán át lehet előzetes letartóztatásban vádemelés nélkül. Franciaországban prostituáltak szolgáltatásait igénybe venni ugyan nem tilos, de futtatni az érintett hölgyeket annak számít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.