DSK még bajba kerülhet a prostitúciós hálózat miatt

A bíróságnak ma kellett volna döntenie, hogy Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérnek bíróság elé kell-e állnia egy franciaországi prostitúciós hálózat ügyében.

Dominique Strauss-Kahn a Lille-ben szervezett szexpartik kapcsán került a hatóságok látókörébe, ahol egy prostitúciós hálózat által beszervezett nőkkel töltötte az idejét. A francia törvények nem tiltják prostituáltak szolgáltatásainak igénybe vételét, de a lille-i szállodáról elnevezett Carlton-ügyben DSK-t nem is ezzel, hanem üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel és hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják.

A volt IMF-vezér ügyvédei azt akarják elérni, hogy ejtsék az ügyet, DSK ugyanis állítólag nem tudta, hogy a jelen lévő nők prostituáltak. A bíróság december 19-ére halasztotta a döntést, Franciaországban ez az egyetlen folyamatban lévő ügy DSK ellen. Múlt hónapban beszüntették a csoportos nemi erőszak miatt indított eljárást, miután a sértett nő visszavonta vádjait. Tristane Banon ügyét – aki szexuális zaklatással vádolta DSK-t – szintén ejtették, az eset ugyanis túl régen, 2003-ban történt.

2011. májusi letartóztatása előtt sokan azt várták, hogy Strauss-Kahn lesz a szocialisták elnökjelöltje, a botrány kirobbanása után azonban erre esélye sem volt. DSK-t egy szobalány azzal vádolta, hogy megerőszakolta egy New York-i szállodaszobában. Tavaly augusztusban a manhattani bíróság ejtette a vádakat, a szobalány szavahihetősége ugyanis megkérdőjeleződött. A New York-i nő azonban polgári peres eljárást indított DSK ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.