Drónokat akar a Facebook?

Hatvanmillió dollárért akar megvenni egy drónfejlesztő céget, a Titan Aerospace-t a Facebook – írja az AFP. A francia hírügynökség szerint a napenergiával működő pilóta nélküli repülőgépekkel a Facebook vezeték nélküli internetet vinne olyan helyekre, ahol ilyen jelenleg nincs. A közösségi háló vezetése hivatalosan egyelőre nem kommentálta a hírt, de egy AFP-nek írt e-mailje szerint csak pletyka az egész.

A Titan Aerospace új-mexikói cég. Többek között nagy magasságú repüléseket végző, napenergiával működő drónokat fejleszt. Egy-egy ilyen pilóta nélküli repülőgép akár öt éven át a képes a levegőben lenni és wifi-hotspotként működni. A szivárgó hírek szerint az első nagy projekt Afrika lenne. A fekete kontinens fölé első körben 11 ezer drónt küldenének – írja a TechCrunch. a hatvanmillió dollár nevetséges összeg a Facebook legutóbbi nagybevásárlásához képest. Mark Zuckerberg két hete 19 milliárd dollárt adott az üzenetküldő szolgáltatásért, a WhatsAppért.

Ami az internet-szolgáltatást illeti, hasonló dologgal kísérletezik egyébként a Google is, amely azonban Project Loon nevű program keretében nem drónokról, hanem léggömbökről adná a vezeték nélküli hozzáférést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.