Dolce vita: meleg papok a római éjszakában

A Panorama olasz konzervatív lap kamerával járta a várost, felvételeket készítve azokról a meleg papokról, akik éjszakai klubokban – néha pedig a templomokban – hódolnak a testi örömöknek. Melegjogi aktivisták szerint a Vatikán kiürülne, ha minden homoszexuális lelkipásztora elhagyná az egyházat. VIDEÓVAL

A Panoramának három katolikus pap mesélt éjszakáiróll, még azt is megengedték, hogy a hetilap újságírója fényképezőgéppel és videókamerával kövesse őket. Az éjszakai bárokban néha viszont templomokban készült felvételek amatőr pornófilmek kezdőjeleneteire emlékeztetnek.

Válaszul a pénteken megjelent cikkre a Szentszék felszólította homoszexuális papjait, hogy vallják be meleg voltukat, és hagyják el az egyházat. Vatikán elítéli a homoszexualitást és ellenzi a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokat. Az olasz katolikus egyház egyik névtelenséget kérő tagja a hetilapnak úgy nyilatkozott, hogy a Rómában szolgálatot teljesítő papok 98 százaléka meleg. Egy felmérés szerint az amerikai katolikus egyházat szolgáló teológusok és papok negyede-fele homoszexuális.

Franco Grillini melegjogi aktivista ezzel kapcsolatban azt állítja: ha minden homoszexuálisnak rögtön ki kellene lépnie a katolikus egyházból, az komoly működési problémákat okozna. Egy másik ismert aktivista, Aurelio Mancuso elítélte a Panorama riportját, szerinte az nem más, mint egy borzasztó, politikai és kulturális hadművelet, de ő is egyetértett azzal, hogy ha minden meleg pap levetné a reverendát, a római egyházmegye egyszerűen megbénulna.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.