Dick Cheney új szívet kapott

A volt amerikai alelnökön szívátültetést hajtottak végre.

A 71 éves politikus harminc éve volt beteg, öt infarktuson esett át, legutóbb két éve. Egy éve egy beépített külső eszköz segítette a vérkeringését. Dick Cheney a szombati műtét után egy-két hétig marad kórházban.

A politikus esete alkalom rá, hogy emlékeztessenek: háromezren várnak ilyen műtétre az USA-ban, de csak 2000-en esnek át szívtranszplantáción. Az operáltak 75 százaléka plusz öt évet nyer, 56 százalékuk tíz évvel is tovább élhet, de van, aki most azt feszegeti, hogy Cheney felveti, nem túl idős-e ehhez a műtéthez.

A politikus dolgozott Reagan és az idősebb Bush adminisztrációjában is, és ő volt annak a bizottságnak a feje, amelynek alelnökjelöltet kellett keresnie az ifjabb Bush számára. Végül magára talált. Cheney egyike a nagy neokon „héjáknak”: sokan felelősnek vélik a Bush-korszak harcias fellépéséért, elsősorban az iraki és afganisztáni háború elndításáért.

Az utolsó mosoly: George W. Bush és alelnöke, Dick Cheney 2008-ban, az utolsó évértékelő beszéd alatt
Utoljára mosolyognak együtt a pulpitusról: Bush és alelnöke, Dick Cheney az ovációval fogadott, amúgy üres évértékelő beszéd alatt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.