Diana nyomába lép Katalin hercegnő

Koppenhágába látogatott Vilmos és Katalin, angol hercegi pár, hogy ott a dán koronaherceggel és hercegnővel együtt az UNICEF európai központi raktárában együtt csomagoljanak segélyszállítmányokat az éhínség sújtotta kelet-afrikai országokba. Katalin először adott interjút azóta, hogy a királyi család tagja lett, nyilatkozatában viszont elmondta: látogatást tervez Kenyába, hogy jelenlétével hívja fel a figyelmet az elmúlt ötven év legsúlyosabb szárazságával küzdő régió éhező gyermekeire.

A hercegi párt saját bevallása szerint mélyen megrázta az afrikai humanitárius krízisról bemutatott felvételek sokasága. Az éhínség fél évszázada nem volt ilyen nagy Kelet-Afrikában: összesen 13 millió embert érinthet, akik közül 320 ezer még gyermekkorú.

A brit hercegi pár a dán koronahercegnőnek és férjének segít csomagolni a UNICEF központjában.
Britain's Prince William (2nd R) and his wife Catherine, Duchess of Cambridge (R) help pack boxes, with Denmark's Crown Princess Mary (2nd L) and Prince Frederik (L), during a visit to the UNICEF emergency supply centre in Copenhagen, Denmark November 2, 2011. The Royal couple visited the centre to view efforts to distribute emergency food and medical supplies to East Africa, where severe food shortages are affecting more than 13 million people. REUTERS/Phil Noble (DENMARK - Tags: SOCIETY ROYALS ENTERTAINMENT POLITICS)

– Kezdetben ez az ügy hatalmas visszhangot kapott és rengetegen hallottak róla, ám a világban történő más dolgok miatt az emberek nem követték nyomon az itteni eseményeket. Ez most remélhetőleg megváltozik – idézte a hercegnőt a The Daily Telegraph című brit lap. A UNICEF célja, hogy idén 25 millió fonttal, 2012-ben pedig további 250 millióval segítse az érintett afrikai területeket, a hercegi pár pedig – saját jótékonysági alapítványán keresztül – jelentős összeggel járult hozzá a kelet-afrikai krízis kezeléséhez.

A házaspár, akik házasságuk óta először tettek jótékonysági utat Európában, a segélyszervezet raktárának bejárása után csomagolni is segítettek. Kate törlőkendőket, Vilmos pedig tisztítószereket pakolt a futószalagon érkező dobozokba. A hercegnő egy mellette dolgozó munkásnak azt is elárulta, hamarosan Kenyába utazik. A brit trónörökös felesége ezzel Diana walesi hercegnő nyomdokaiba lépne, aki a Vöröskereszt zimbabwei segélyközpontjában tett 1993-as látogatása során segített az éhező fiatalokon. Katalint azonban talán más is motiválja: a hercegi pár eljegyzésére alig egy évvel ezelőtt került sor egy kenyai vakáción.

A brit királyi családból származó forrás szerint a pár tervei között valóban szerepel egy afrikai látogatás. Az egyik lehetőség, hogy jövő év júniusában – a II. Erzsébet királynő koronázása 60. évfordulójának ünnepi hétvégéje után – repülnek Afrikába, amikor Vilmos herceg várhatóan részt vesz a Kenyában megrendezésre kerülő jótékonysági Safaricom maratonon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.