Der Standard: A melegeket is megfenyegette a homofób kormány

"Én mindig egy kicsit csalódott vagyok, amikor a részvételi arány kevesebb, mint 100 százalék"- idézi Orbán Viktort a der Standard a  magyarországi kvótaszavazásról írt cikkében.

Gregor Mayer budapesti keltezésű beszámolójában megemlíti az erőteljes állami kampányt, a totális mozgósítást, az  idegengyűlölő szlogeneket, s a közvélemény-kutatásokra hivatkozik, melyek szerint a "nem" szavazatok aránya több mint 90 százalékos lehet.

Szerinte fontos a népszavazás érvényessége, különösen annak a miniszterelnöki kijelentésnek a tükrében, hogy "Én mindig egy kicsit csalódott vagyok, amikor a részvételi arány kevesebb, mint 100 százalék"

Az érvényesség érdekében minisztériumi és önkormányzati tisztségviselők hívogatták, győzködték az embereket, írja a der.standar.at.

A kormány azzal is kampányolt, hogy  csökkennek a szociális ellátások, ha menekülteket fogad be  Magyarország, írja az osztrák portál, majd azzal fejezi be a cikket: A homofób kormány a melegeket is megfenyegette, hogy őket is a" gallérjuknál fogva ragadnák meg," az iszlám migránsok.

A Die Presse az APA hírügynökség információja alapján ír a kvótaszavazásról, s felhívja a figyelmet az Európai Parlament elnökének, Martin Schulznak a kijelentésére, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök nem veszi figyelembe az Európai Unió alapvető elveit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.