Dél-Koreába is ellátogat idén Ferenc pápa

Dél-Koreába utazik ez év augusztusában Ferenc pápa, hogy részt vegyen a hatodik ázsiai Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón – közölte Federico Lombardi szentszéki szóvivő hétfőn Rómában.

„A pápa elfogadta a Koreai Köztársaság elnökének és a koreai püspököknek meghívását” – jelentette ki a szóvivő. A katolikus egyházfő a békéről szóló üzenetet kívánja elvinni a megosztott félsziget lakosainak. A pápa távol-keleti útja bizonyítja, hogy Ázsia a katolikus egyház számára elsődleges jelentőséggel bír – emelte ki a szentszéki szóvivő. Az augusztusi látogatás programjában 124 koreai mártír boldoggá avatása is szerepel.

„Ferenc pápa látogatása segíteni fog, hogy elhozza a békét a félszigetre” – idézte a koreai Yonhap hírügynökség a Koreai Katolikus Püspöki Konferencia elnökének, Peter Kang U-il püspöknek szavait.

Augusztus 13. és 18. között a koreai Tedzson egyházmegyében rendezik meg az ázsiai Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót. Ferenc pápa az utazás során felkeresi a fővárost, Szöult is.

A dél-koreai látogatás a katolikus egyházfő harmadik külföldi útja lesz. Tavaly augusztusban részt vett a Rio de Janeiró-i Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón, idén májusban pedig a tervek szerint szentföldi zarándoklatra indul, felkeresi Betlehemet, a jordániai Ammánt és Jeruzsálemet is.

Legutóbb, huszonöt évvel ezelőtt II. János Pál pápa tett látogatást a Koreai-félszigeten, 1984-es útja során 103 mártírt avatott boldoggá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.