Damaszkuszi robbantások, mintegy harminc halottal

Rendőrök és civilek is meghaltak a szíriai fővárosban elkövetett merényletekben a helyi állami televízió beszámolója szerint. A Belga hírügynökség 27 halottról és 97 sebesültről tett említést.

A helyi tudósítás "terroristaként" írta le a robbantásos merényleteket, és korábban olyan beszámolók hangzottak el Damaszkuszban, miszerint robbanóanyagokkal megrakott járműveket használtak fel erre a célra - áll a BBC jelentésében. A Belga hírügynökség 27 halottról és 97 sebesültről tett említést.

A helyi hírszerzés és rendőrség épületeit vették célba, de egyelőre ismeretlen, hogy milyen okból. A brit közszolgálati televízió honlapja nem közölt további részleteket, de megjegyezte, a beszámolók hitelességét nem tudta független forrásból is megerősíteni, mivel Szíria korlátozza az újságírók beutazását az országba.

A BBC emlékeztet, az elmúlt hónapokban áldozatok tucatjainak életét követelték robbantásos merényletek a két legfontosabb városban, Damaszkuszban és Aleppóban. A kormány terroristákat okolt ezekért, az ellenzék viszont felvetette a vezetés felelősségét egyes ilyen támadások megszervezésében.

A legutóbbi robbantásokra két nappal a Basár al-Aszad diktátor-elnökkel szembeni felkelkés első évfordulóját követően került sor; ez az ENSZ becslései szerint immár több mint nyolcezer halálos áldozatot követelt.

Súlyosan megrongálódott épületek és megsemmisült járművek az egyik robbanás helyszínén a szíriai fővárosban
Damaszkusz, 2012. március 17. Súlyosan megrongálódott épületek és megsemmisült járművek az egyik robbanás helyszínén a szíriai fővárosban, ahol két pokolgépes merényletet követtek el ismeretlen támadók. Az egyik robbantás a légierő felderítő központja, a másik pedig egy rendőrségi épületet ellen irányult. A detonációkban polgári személyek is életüket vesztették. A halálos áldozatok pontos száma nem ismert. Az állami televízió szerint terrorista merényletek történtek, az elkövetők gépkocsikba rejtett pokolgépeket hoztak működésbe. (MTI/EPA/Juszef Badavi)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.