Csúnyán beszélt az újságírókkal, kirúgták a kormányszóvivőt

Victor Ponta román miniszterelnök menesztette tisztségéből Mirel Palada kormányszóvivőt, miután az durván beszólt a kormány gazdasági teljesítményével elégedetlen újságíróknak. Az amerikai nagykövet két szava kellett hozzá.
Victor Ponta román miniszterelnök menesztette tisztségéből Mirel Palada kormányszóvivőt, miután az durván beszólt a kormány gazdasági teljesítményével elégedetlen újságíróknak. „Micsoda élvezet volt kinyírni elektronikusan!" - írta a volt szóvivő a Facebook-oldalán, arra utalva, hogy letiltotta üzenőfaláról a Gandul független portál riporterét. Majd hozzátette: „Nagyon ügyes vagyok abban, hogy letiltással megöljem az objektív, tehát kormányellenes újságírókat."

Előzőleg Palada abszurd vitát kezdett mindazokkal, akik meglátása szerint alulértékelték a kormány gazdasági eredményeit. Váltig állította, hogy az az újságíró, aki recesszióról beszél az első félévi adatok kapcsán, nem objektív, hanem kormányellenes. (Közben a román országos statisztikai intézet is megerősítette, hogy recesszióba került a gazdaság, miután két egymást követő negyedévben csökkent a bruttó hazai termék.)

Az eset jó két hete történt, azonban a miniszterelnök mindeddig nem lépett. Szerdán a Gandul interjút közölt Dean Thompsonnal, az Egyesült Államok frissen kinevezett bukaresti nagykövetével, aki „csúnya megjegyzéseknek" (ugly comments) minősítette a szóvivő kijelentéseit. A jelek szerint ez két szó elég volt ahhoz, hogy Ponta lapátra tegye szóvivőjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.