Csempészalagutakat támadott az izraeli légierő

Palesztin biztonsági és egészségügyi források szerint két légicsapás volt, az egyiknek a célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett helyezkedett el, míg a másik Gázavárostól keletre hajtották végre.

Izraeli harci gépek csempészalagutakra mértek csapásokat csütörtökre virradóra a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy előző nap palesztin fegyveresek rakétákat lőttek ki izraeli területekre.

Csempészalagutakat támadott az izraeli légierő
Palestinians watch as a bulldozer works at the site of a smuggling tunnel that was damaged after an overnight Israeli air strike in Rafah in the southern Gaza Strip July 14, 2011. The Israeli military said it targeted three tunnels in the Hamas-ruled territory in response to rockets fired by Gaza militants into southern Israel on Wednesday, which caused no injuries. REUTERS/ Ibraheem Abu Mustafa (GAZA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)

Palesztin biztonsági és egészségügyi források szerint két légicsapás volt, az egyiknek a célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett helyezkedett el, míg a másik Gázavárostól keletre hajtották végre. A Rafah melletti légicsapásban megsebesült öt palesztin, kettő pedig eltűnt - közölték.

Az izraeli hadsereg szóvivője azt írta közleményében, hogy három támadást hajtottak végre, kettőt Rafah közelében, csempészalagutak megsemmisítésének céljából, a harmadikat pedig az övezet északi részén egy olyan alagút ellen, amelyben "terrorista tevékenység" folyt. A légicsapások után palesztin fegyveresek újabb rakétát lőttek ki Izrael területére, de ez nem okozott kárt sem anyagiakban, sem emberéletben - tette hozzá a szóvivő.

Az izraeli légierő a héten már több támadást intézett gázai övezeti célpontok ellen, palesztin militánsok akcióit torolva meg.
Az izraeli hadsereg képviselője ismét hangsúlyozta: nem tűrik, hogy izraeli civileknek vagy katonáknak ártsanak, és határozott választ adnak az Izrael Állam elleni támadásokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.