Csehország is küld rendőröket a szlovén határhoz

A prágai kabinet egy héten belül húsz rendőrt küld Szlovéniába, akik a külső schengeni határok védelmében segítik ottani kollégáikat. A horvát-szlovén határon járőröznek majd, ahol valószínűleg másfél hónapig maradnak.

„Magyarországra ötven rendőrt küldtünk, de a pályázatra jóval többen jelentkeztek, közülük választjuk ki azokat, akik legkésőbb november 9-én elfoglalják állomáshelyüket" – adta hírül a cseh kormány hétfői ülését követően Bohuslav Sobotka.

A miniszterelnök a Twitteren közölte azt is, hogy a kabinet még ebben az évben 105 millió koronával (hozzávetőleg 1,2 milliárd forint) támogatja a közel-keleti és az afrikai válságövezeteket, jövőre pedig további 68 millióval.

– Ezekkel az összegekkel az ENSZ élelmiszersegély-programját, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezete Menekültügyi Főbiztosa Hivatalának (UNHCR) humanitárius tevékenységét, elsősorban a szíriai menekülteket segítik. Ezek a döntések és egyéb aktivitások is igazolják cselekvő szolidaritásunkat, miként azt is, hogy ott igyekszünk hozzájárulni a menekültválság mérsékléséhez, ahol az keletkezett – érvelt a kormányfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.