A cseh elnök a hadsereget is bevetné a menekültek ellen

Három mondatban foglalta össze véleményét a menekültügyről a cseh elnök, akit a Blesk TV internetes portál szólaltatott meg. Arról faggatták, hogy miként kommentálja a bevándorlók egy csoportjának lázadását, az egyik kelet-csehországi táborban, akik azonnal szabadon bocsátásukat követelték. Továbbá azt is, hogy Németországba távozhassanak.

„Senki sem hívta magukat hozzánk. Ha már itt vannak, akkor tartsák tiszteletben szokásainkat és törvényeinket, miként mi is így tennénk, ha az önök országába mennénk. Ha meg nem tetszenek az itteni körülmények, akkor menjenek vissza, ahonnan jöttek” – hangzott Milos Zeman válasza.

Az államfő még hozzátette, hogy egyesek ezeket a mondatokat az „alantas ösztönök hergelésének” minősíthetik, pedig mindössze ugyanolyan álláspont, mint az, hogy a magyarok kerítést építenek a szerb határon. Erre készül David Cameron brit kormányfő is, s ugyanezt tették az amerikaiak is a mexikói határon, mintegy kétezer kilométernyi területen, holott azok sokkal könnyebben lennének képesek asszimilálódni az Egyesült Államokban, mint az ázsiaiak és afrikaiak nálunk - szögezte le Zeman.

A cseh elnök aggasztónak nevezte a növekvő menekültáradatot, ezért már tárgyalt Josef Becvár vezérkari főnökkel arról, hogy szükség esetén legalább 1500 katonával erősítenék meg az ország határainak őrzését, főleg Szlovákia és Ausztria felől. Ugyanakkor leszögezte, hogy ezek az intézkedések legfeljebb tüneti kezelések lehetnek. Szerinte javulást az EU külső határainak a jelenleginél hatékonyabb őrzése jelenthetne, miként az ENSZ kéksisakos alakulatainak bevetése is, amelyek felszámolnák a terroristák kiképző táborait, valamint az embercsempész hálózatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.