Cseh-szlovák-osztrák összefogás a német autópályadíj ellen

Jövő tavasszal a három ország közötti regionális gazdasági együttműködés gyarapításáról, valamint a vasúti és a közúti összeköttetések lényeges bővítéséről tárgyal a cseh és a szlovák kormányfő, illetve az osztrák kancellár.
Azután pedig rendszeresítik ezeket a háromoldalú találkozókat- jelentette be a prágai hivatalos látogatáson tartózkodó Werner Faymann. Vendéglátójával, Bohuslav Sobotka kormányfővel közösen bírálták és megkülönböztetőnek minősítették a német autópályadíj-tervezetet, amely szerint csak a külföldieket köteleznék fizetésre. – Még időben szólunk, hogy ne kelljen később az illetékes bírósághoz fordulnunk – közölte az osztrák kancellár.

Mindketten támogatták az Oroszország elleni EU-szankciókat, ugyanakkor egyetértettek abban is, hogy ezek az intézkedések önmagukban nem teremthetnek békét Ukrajnában, ahhoz tárgyalásokra és a harci tevékenység mielőbbi beszüntetésére van szükség.

Eszmecseréjük során kiderült az is, hogy Viera Jourová cseh jelölt szeretné megszerezni a regionális politikát felügyelő uniós kormánybiztos posztját, amelyet viszont az osztrák Johannes Hahn szeretne megtartani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.