Csecsemőkkel kereskedő banda vezérét végezték ki Kínában

Kivégezték kedden egy nemzetközi gyermekkereskedő hálózat főkolomposát Kínában. A bűnözők egy év alatt több mint 20 csecsemőt és kisgyereket csempésztek Vietnamból Kínába.
A 23 fős társaságban egyaránt voltak vietnami és kínai nemzetiségűek.

Miután a kicsiket átvitték a határon, a kínai szárazföldön, elsősorban a déli Kuangtung tartományban értékesítették őket. Előfordult, hogy várandós vietnami asszonyokat juttattak a határon túlra, ahol - miután megszülték gyermeküket - eladatták velük.

A hatóságok 2011-ben tizenegy gyermeknek akadtak a nyomára, közülük 10 volt vietnami, ők visszakerültek a hazájukba. Az azonosítottak közül a legfiatalabb 10 napos volt, a legidősebb 7 hónapos.

A most kivégzett Huang Csing-hong 1982-ben született Vietnamban és ott is élt. Nemzetiségére a híradások nem térnek ki.
Társait különböző időtartamú szabadságvesztésre ítélték, volt, aki 22 hónap börtönt, más életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

Huangra 2014 májusában szabta ki a halálos ítéletet a Kuanghszi-Csuang autonóm területen lévő Fangcsengkang város bírósága. Egyúttal teljes vagyonelkobzásra ítélték. A nő fellebbezett, ám az elsőfokú ítéletet tavaly januárban helyben hagyta az illetékes felsőbíróság, majd ezt tette a legfelsőbb bíróság is.

Kínában nem ritkák a gyermekkereskedéssel kapcsolatos bűnügyek, évente több tízezerre teszik az áldozatok számát. A feketepiacon jellemzően és hagyományosan a fiúgyermeket részesítik előnyben. A kínai törvények szerint három vagy annál több gyermek áruba bocsátásáért tíz évtől életfogytig tartó börtön szabható ki. Súlyos esetben a vádlott halálbüntetéssel is sújtható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.