Családi házra lőttek rakétát Kabulban

Életét vesztette három polgári személy az afgán főváros ellen hétfőre virradóra elkövetett rakétatámadásban. Vasárnap egy amerikai, egy francia és egy holland katona esett el a harcokban.

Rendőri tájékoztatása szerint a három áldozat egy házaspár és a gyermekük, akik valamennyien aludtak, amikor a lövedék becsapódott a Kabul nyugati részén fekvő házukba. Két másik családtag megsebesült. A támadás elkövetőjeként még egyetlen szervezet nem jelentkezett.

A kormányellenes tálib lázadók korábban időnként rakétákkal lőtték Kabult, de ezek a támadások ritkán követeltek áldozatokat.

Vasárnap egy amerikai, egy francia és egy holland katona esett el Afganisztánban. Az amerikai katona tálib lázadók támadásában esett el Afganisztán keleti részén. Egy járőröző francia katona egy útnál elhelyezett pokolgép felrobbanásakor sebesült meg a kelet-afganisztáni Kapisza tartományban - közölte vasárnap a francia védelmi minisztérium. A katona később belehalt sebesüléseibe. A holland védelmi minisztérium is arról tájékoztatott vasárnap, hogy egy holland katona vesztette életét, tűzharcba keveredve tálib lázadókkal a dél-afganisztáni Uruzgán tartományban.

Afganisztán megszállása, 2001 óta a koalíciós erők 1366 katonája halt meg az ázsiai országban erőszakcselekményekben vagy más incidensekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.