Családi elnökség: épp csak Trump tízéves kisfia nem szólal fel

A Trump-család csaknem minden tagja beszédet mond majd a republikánusok hétfőn kezdődő országos konvencióján.
A szervezők minden nap más téma köré szervezték a felszólalásokat. Az elnökjelölt-állító konvenció utolsó napján várhatóan 125 ezer kék és fehér léggömbbel köszöntik majd Donald Trumpot, a szinte bizonyosan elnökjelöltté választott milliárdos üzletembert.

Hétfőn a "Tegyük ismét biztonságossá Amerikát!" - gondolat jegyében hangzik el a legtöbb felszólalás, a keddi nap jelmondata a "Tegyük ismét munkára alkalmassá Amerikát!" lesz, szerdán a felszólalók valószínűleg a "Tegyük ismét elsővé Amerikát!" gondolatot hangsúlyozzák majd, a konvenció zárónapján pedig az összefogásra, egységességre bíztató "Tegyük ismét eggyé Amerikát!" jelszó lesz a nap mondata.

Vasárnap este a Republikánus Országos Bizottság közzétette a felszólalók névsorát is. Elemzőknek feltűnt, hogy a Trump-család csaknem valamennyi tagja beszédet mond: így például Trump exmodell felesége, akit üzletasszonyként mutatnak be, valamint szót kap Donald Trump két fia és két lánya is. Egyedül a Trump 10 éves kisfia nem szólal fel.

Beszédet mond majd Mike Pence, indianai kormányzó, akit alelnökjelöltjének választott Trump és Newt Gingrich volt házelnök valamint Chris Christie, New Jersey kormányzója, akikkel még korábban egyeztetett az alelnökjelöltségről Trump. Az üzletember jelöltségét sokáig ellenző házelnök, Paul Ryan és a szenátus republikánus többségének vezetője, Mitch McConnell kedden mond beszédet, felszólal a wisconsini kormányzó, Scott Walker, Mary Fallin Oklahoma és Asa Hutchison, Arkansas állam kormányzója, továbbá hosszas egyeztetés után végül beszél majd Trump két korábbi vetélytársa, Marco Rubio floridai és Ted Cruz texasi szenátor is.

Maga Donald Trump a zárónapon, csütörtökön mond beszédet.

Feltűnő, hogy nem lesz jelen a konvención a Bush-család egyik tagja sem: sem a két volt elnök, sem pedig Jeb Bush volt floridai kormányzó, aki szintén indult az elnökjelöltségért. Nem jelezték, hogy jelen lenne John McCain arizonai szenátor, a republikánusok 2008-as elnökjelöltje, Mitt Romney, a párt 2012-es elnökjelöltje pedig már korábban üzente, hogy nem kíván részt venni a konvención.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.