Csáky: szégyenletes Bugár Béla lépése

Az illetékes bíróság már érdemben foglalkozik a Híd-Most elnökének beadványával, amelyben rágalmazásért indított pert egykori kollégája, Csáky Pál ellen. Megkeresésünkre Csáky Pál így nyilatkozott: - Szégyenletesnek tartom a Híd elnökének lépését.

Bugár Béla azért kér jogorvoslatot, mert a Magyar Koalíció Pártjának volt vezetője a júniusi választások előtt idehaza és Magyarországon is több alkalommal azt állította, hogy a Híd egyszer használatos pártot valójában a Robert Fico vezette Smer hozta létre és finanszírozza.

- Ez a becsületsértő megnyilvánulás a potenciális választópolgárainkat riogató tudatos csúsztatás volt. Ha csak egy cseppnyi igazság is lett volna Csáky állításában, akkor ma más koalíció lenne hatalmon Szlovákiában. A Híd viszont megalakulásának első percétől fogva határozottan elutasított mindenféle bratyizást Ficóékkal, a képviselőházi voksolások után pedig szerepet vállalt a Smer hatalmát megdöntő jobbközép koalíció megalakításában  – mutatott rá Bugár Béla. Elmondta azt is, ha az alperes nyilvánosan bocsánatot kér a rágalmazásáért, akkor lezártnak tekinti az ügyet.

Megkeresésünkre Csáky Pál igy nyilatkozott: - Szégyenletesnek tartom a Híd elnökének lépését. Legutóbb, több mint két évtizede Milos Jakes volt kommunista pártvezér fenyegette meg az őt bíráló másként gondolkodókat perrel. Érdekes, hogy Bugár nem jelentette fel Mikulás Dzurindát vagy Ján Slotát, pedig a két szlovák politikus ugyanazt állította, mint én, csak még keményebb szavakat használtak – tette hozzá az MKP volt elnöke. Erre a felvetésre a Híd vezetője igy válaszolt: - A jelenlegi szlovák külügyminiszter azóta nyilvánosan beismerte tévedését, Ján Slotát pedig nem tekintem partnernek – érvelt Bugár.

Lapunknak nyilatkozva Berényi József  különösen a novemberi helyhatósági választások előtt szerencsétlennek és a szlovákiai magyarság számára rossz üzenetnek minősítette a két politikus viszálykodását. - Ugyanis helyi szinten már folynak a puhatolózó tárgyalások a közös jelöltek állításáról olyan településeken, ahol fennáll annak a veszélye, hogy szétszavazás esetén a nevető harmadik, vagyis szlovák lehet a polgármester az eddigi magyar nemzetiségű vezető helyett.  Főleg ezért tartom fontosnak a peren kívüli egyezséget – hangsúlyozta a Magyar Koalíció Pártjának jelenlegi elnöke. Csáky Pál szerint ez csak úgy képzelhető el, ha Bugár Béla visszavonja a feljelentését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.