Csak szénné égett holttestek maradtak a zuhanás után

Lezuhant egy belföldi viszonylatban közlekedő repülőgép Argentínában; a katasztrófát senki sem élte túl a 19 utas és a legénység 3 tagja közül - közölték csütörtökön a hatóságok.

A baleset Patagónia déli részén, Prahuaniyeu település mellett történt helyi idő szerint szerdán. A legközelebbi nagyváros, Los Menucos kórházának igazgatója jelentette be, hogy a balesetnek nincs túlélője, s csak szénné égett holttesteket, szanaszét heverő, kiégett roncsdarabokat találtak a katasztrófa helyszínén.

Lezuhant egy belföldi viszonylatban közlekedő repülőgép Argentínában
People stand in front of the counter of Argentine airline Sol at Neuquen airport, early May 19, 2011. A plane operated by regional airline Sol crashed with 22 people on board in Argentina's southern Patagonia region on Wednesday night, local television reported. REUTERS/Yamil Regules (ARGENTINA - Tags: TRANSPORT DISASTER)

A Sol Air Lines légitársaság Saab 340-es típusú gépe Neuquen városból Comodoro Rivadaviába tartott végig a patagóniai tengerparton. A légitársaság szerint a pilóták az indulás után 42 perccel jelezték, hogy a gép bajban van, majd a légi jármű eltűnt a radarok képernyőjéről. A helyi médiában olyan találgatások láttak napvilágot, hogy a kétmotoros, légcsavaros gép katasztrófáját a hajtómű jegesedése okozhatta, de a légügyi hatóságok egyelőre nem tájékoztattak a baleset lehetséges okairól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.