Csak Orbánnal nem tárgyalt Ponta

Hat uniós tagállam kormányfői szinten képviseltette magát a „kohézió barátainak” bukaresti összejövetelén pénteken, de Orbán Viktor volt az egyetlen, akivel nem tartott kétoldalú találkozót a házigazda román miniszterelnök.

Victor Ponta arra hivatkozott, hogy fogadnia kell José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, aki „az utolsó pillanatban” megtisztelte jelenlétével a tanácskozást. Ponta annyit még elmondott, hogy kormánya továbbra sem ért egyet Nyirő József romániai újratemetésével, és a kérdést az első adandó alkalommal tisztázza majd magyar kollégájával. Orbánt végül Traian Basescu elnök fogadta.

Az Európai Unió 16 tagállama – a 2004. után csatlakozott 12 ország mellett Görögország, Portugália és Spanyolország, valamint Horvátország – képviselői azért ültek össze Bukarestben, hogy közös nyilatkozatban szorgalmazzák a kohéziós alapok megtartását az eddigi szinten. Az Európai Unió költségvetésének nettó befizetői ugyanis csökkenteni szeretnék a fejletlenebb régiók felzárkóztatására előirányzott forrásokat a 2014-2020-as időszakban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.