Csak magával végzett majdnem a suta iráni terrorista

Rendőrökre támadt volna, de csak a saját lábait veszítette el meg az az iráni férfi, aki kedden Thaiföld fővárosában, Bangkokban rendezett kisebb ámokfutást, miután felrobbant az a lakás, ahol harmadmagával lakott.

Ahelyett, hogy a célszemélyekkel végzett volna, az elkövető két lábát tépte le az a bomba, amellyel egy iráni férfi próbált meg rendőrökre támadni kedden a thai fővárosban.

A balsikerű akció egy detonációsorozat utolsó epizódja volt: az első bomba helyi idő szerint délután fél háromkor robbant abban a lakásban, ahol a rendőrökre támadó iráni férfi két társával lakott. A balsikerű robbanás után, amely súlyosan megrongálta a lakást, a három férfi menekülőre fogta a dolgot. Csak az egyikük sérült meg: ő először megpróbált taxit fogni, de mivel nem álltak meg neki, bombát hajított az egyik elhaladó járműre, majd azok felé a rendőrök felé is, akik feléje közelítettek. Ez utóbbi nagyon suta kísérletnek bizonyult: a bomba a férfi mindkét lábát letépte. Összesen négyen sérültek meg a három robbanásban, köztük a támadó is, akinek kórházba szállítása után a személyi igazolványából derült ki, hogy iráni származású. – A rendőrség kézben tartja a helyzetet. Feltételezhető, hogy a férfi lakásában még több robbanószert találunk – mondta egy szóvivő, hozzátéve, a három iráni férfi egy hónapja bérelte a Bangkok egyik központi negyedében, Ekamaiban fekvő lakást.

Nem sokkal a három incidens után egy iráni férfit őrizetbe vettek a bangkoki repülőtéren, de azt nem tudni, hogy őt ebben az ügyben hallgatják-e ki gyanúsítottként. Egyelőre nincsenek információk arról sem, hogy eredetileg ki vagy kik lehettek az iráni merénylők célpontjai. Jinglak Sinavatra miniszterelnök nyugalomra intett a keddi támadás után.

Az USA bangkoki nagykövetsége a múlt hónapban figyelmeztetett a lehetséges robbantásokra. A balsikerű keddi akcióra egy nappal azután került sor, hogy Indiában és Grúziában hétfőn bombatámadást követtek el izraeli diplomaták ellen. Izrael Iránt és a libanoni Hezbollah szervezetet gyanúsítja a támadásokkal, Teherán viszont tagadja, hogy ő állna mögöttük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.