Görögország: hatvannal araszolva a határig

Turisták számára jó hír, hogy az autópályákon a benzinkutak 70–80 százaléka működik, de jobban teszi az ember, ha hitelkártya helyett készpénzzel fizet. A sztrádákon kívül viszont szinte alig lehet nyitva tartó benzinkutat találni.

Teljes a bizonytalanság Görögországban – számolt be lapunk helyszínen tartózkodó munkatársa. Jó hír, hogy az autópályákon általában a benzinkutak 70–80 százaléka működik, de jobban teszi az ember, ha hitelkártya helyett készpénzzel fizet, azt most jobban szeretik. A sztrádákon kívül viszont szinte alig lehet nyitva tartó benzinkutat találni.

A leállósávon gyakran teherautók vesztegelnek, sofőr híján: valószínűleg őket már leállásra kényszerítette a benzinhiány. Senki sem tudja, hogy a sztrájk meddig tart: hétfő este még csak egynapos munkabeszüntetésről volt szó, azóta folyamatosan ígérgetik, hogy helyreáll a rend.

Érdekes módon a sztrájk egyelőre nem érezteti hatását sem az üzletek kínálatán, sem az autóforgalmon. Járnak a helyi buszok is, a társaságok állítólag saját kúthálózatot használnak, ahogy a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság is. A görögök egy része sem aggódik: bár munkatársunk igyekezett lassan hajtani, hogy autója minél kevesebbet fogyasszon, mellette nem egy kocsi suhant el 130-cal. Ami viszont szemmel látható: brit vagy német turista alig van Görögországban. Hiába remélte Athén, hogy az idegenforgalomból származó bevételekkel lehet majd betömni a költségvetés lyukait. A mostani hírek pedig valószínűleg csak rontanak a helyzeten.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.