DSK: Csak 12 szexpartin voltam

Aktivisták tüntettek a Dominique Strauss-Kahn elleni eljárást lefolytató lille-i bíróság előtt. Kedden kezdődött ugyanis a Nemzetközi Valutaalap egykori főigazgatójának meghallgatása az úgynevezett Carlton-ügyben. Ebben az eljárásban azzal gyanúsítják, hogy egy prostitúciós hálózat egyik haszonélvezője volt.

A volt IMF-vezér szerint az ügyészek túloztak, mikor kicsapongó estéinek gyakoriságáról beszéltek. Mindössze tizenkét szexpartin vett részt három év alatt - állítja.

A 65 éves Strauss-Kahnt azzal vádolják, hogy szexmunkásokat segített beszerezni egy prostitúciós hálózatnak egy lille-i hotelben. Az IMF egykori vezetője azt mondja, nem tudta, hogy a lányok prostituáltak voltak. Maga a prostitúció Franciaországban nem illegális, azonban örömlányok alkalmazása és futtatása az - írja a BBC.

Ő volt a partikirály

A 65 éves Dominique Strauss-Kahn (DSK) kulcsszerepet játszott az orgiák létrehozásában, ezért az ügyészek a partik királyaként hivatkoztak rá. Ha bűnösnek találják, 10 évnyi börtönbüntetésre és 1,5 millió eurós pénzbírságra számíthat.

"Nem követtem el bűncselekményt" - mondta Strauss-Kahn. "A móka miatt csinálta. Néhány csodálatos esténk volt" - mondta a partik egy másik szervezője egy francia rádiónak. Strauss-Kanhon kívül még 12 embert vádolnak az üggyel kapcsolatban.

Nem az első

2011-ben , Nafissatou Diallo, egy New York-i szálloda szobalánya azzal vádolta DSK-t, hogy a férfi megpróbálta megerőszakolni. A vádakat végül ejtették, az érintett felek megegyeztek, a szobalány azóta éttermet nyitottabból a másfél millió dollárból, amelyet kártérítésként kapott. A botrány miatt DSK búcsút mondhatott a Nemzetközi Valutaalap elnöki posztjának, házassága véget ért, és szertefoszlott annak az esélye, hogy egyszer francia elnök lesz.

 

 

Ezen kívül még két másik ügy merült fel a férfi ellen, csoportos nemi erőszak és szexuális zaklatás kapcsán. Ezeket szintén ejtették.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.