Costa Ricában kapták el a magyar narkófőnököt

Costa Ricában került rendőrkézre az a magyar férfi, aki egy ottani kábítószercsempész bandának a főnöke. A Mexikóban eladott kábítószerért bezsebelt pénzt légikisasszonyok szállították Costa Ricába.

Rendőrkézre került Costa Ricában egy magyar férfi, aki egy ottani kábítószercsempész bandának a főnöke, és aki mexikói légikisasszonyokat is felbérelt futárnak - adták hírül a közép-amerikai ország lapjai.

A Costa Rica-i lapok - így a La Nación - beszámolt arról, hogy július 8-án őrizetbe vettek egy magyar férfit, akiről kiderült, hogy egy kiterjedt hálózatú helyi drogcsempészbanda vezetője. A La Nación szerint a magyar férfinek Halász a vezetékneve.

A szervezet felgöngyölítésére még 2012 szeptemberében kezdődött meg a nyomozás, amikor a rendőrség San José egyik negyedében őrizetbe vett egy Blanco Evans nevű Costa Rica-i állampolgárt. A férfi gépkocsijában 165 ezer dollárt találtak elrejtve. A nyomozás során kiderült, hogy a szervezet szárazföldön szállított -  autókba rejtve - kábítószert Mexikóba, az ezért járó pénzt pedig mexikói légikisasszonyok szállították titokban repülőn Costa Ricába.

A szálak a magyar bandafőnökhöz vezettek, akinek Ajuela városban lévő házában a rendőrök hat kilogramm kokaint találtak. A magyar drogcsempész gépkocsijával közlekedett a városban, amikor a hatóságok elfogták őt, s az autójában további tíz kilogramm „fehér porra” leltek.

A vizsgálatok szerint a magyar férfi irányította bűnszövetkezet nem csupán kábítószer-kereskedelemmel, hanem pénzmosással is foglalkozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.