Clintonék nélkülöztek, miután kiköltöztek a Fehér Házból

Hillary Clinton egykori külügyminiszter hamarosan megjelenő  könyvének népszerűsítése során mesélt arról, hogy milyen nehéz anyagi körülmények között éltek, miután férje második elnöki mandátuma lejárt.

„Nem elég, hogy teljesen le voltunk égve, még adósságaink is voltak" – mesélt Hillary Clinton az ABC Newsnak arról az időről, amikor a Clinton család 2001-ben kiköltözött a Fehér Házból. „Semmi pénzünk nem volt, és nagyon nehéz volt összekaparni a forrásainkat, hogy ki tudjuk fizetni a jelzálogot, a házakat, és Chelsea oktatását" – mondta az egykori külügyminiszter, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy csak az év végén tárja a nyilvánosság elé, hogy indul-e az elnöki székért.

A család persze a Fehér Házból való kiköltözés után sem jutott koldusbotra, hiszen Mrs. Clinton First Ladyből New York-i szenátor lett, férje pedig beszédeket tartott, amelyekért egykori elnökként nem kevés tiszteletdíjat kapott, de a the Guardian szerint a családnak közel 10,6 millió dollárt kellett kifizetnie különböző jogi ügyek – többek között a Monica Lewinsky-ügy – rendezésére.

Ugyanakkor 2003-ban megjelent memoárjáért Hillary Clinton 4,7 dolláros előleget kapott, és 2008-ban, amikor csatlakozott Barack Obama leendő amerikai elnök kampányához, a család vagyonát 10-50 millió dollárra becsülték. A Clintonékkal szimpatizálók azonban kiemelik, hogy a család rendkívül sokat adakozott, és számos alkalommal tartottak beszédet ingyen, valamilyen jó cél támogatása érdekében.

Hillary Clinton 2008-as vagyonbevallásából kiderült, hogy 2000 és 2008 között, a könyvéből származó bevételekből 1.1 millió dollárt adományozott különböző szervezeteknek, valamint a család összesen 10 millió dollár értékben jótékonykodott. Ennek 60 százaléka a Clinton Alapítványba ment, amit a leköszönő elnök hozott létre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.