Clinton-Rice vacsora

Első ízben találkozott - méghozzá egy vacsora keretében - Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter és utóda, Hillary Clinton azóta, hogy a volt First Lady-t a tárca élére javasolta Barack Obama megválasztott elnök.

A találkozóra helyi idő szerint hétfő este került sor Washingtonban, Rice otthonában, és a külügyminiszter gombalevessel,  rizses süllővel és gyümölccsel várta kolléganőjét, hogy négyszemközt  megvitassák "az amerikai külpolitika kihívásait és lehetőségeit" - közölte kedden a sajtó előtt Sean McCormack amerikai külügyi  szóvivő. A tervek szerint még találkoznak a Bush-kormányzat mandátumának vége, 2009. január 20. előtt, és - mint a szóvivő  hozzátette - "csak rajtuk múlik, hogy hányszor".

A külügyminisztérium 24 alkalmazottját bízta meg azzal, hogy  teljes munkaidőben Obama átmeneti stábjával dolgozzon.

Condoleezza Rice és Hillary Clinton régóta ismerik egymást személyesen. Először akkor találkoztak, amikor Hillary Clinton az  1990-es évek elején elvitte lányát, Chelsea-t a Stanford egyetemre, amelynek Rice volt akkoriban az egyik vezetője. Azóta is szívélyes a  viszony közöttük, és Rice úgy vélekedett, hogy Clintonból nagy külügyminiszter lesz.

Hillary Clinton lesz a harmadik nő, aki az amerikai diplomáciát irányítja Madeleine Albright és Condoleezza Rice után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.