Ciszjordániai arab falut támadtak meg zsidó telepesek

Ciszjordániai zsidó telepesek megtámadtak szerdán egy arab falut, és az összetűzésekben tizenkét palesztin megsebesült - közölték helybeli lakosok.

Annak a zsidó telepnek több tucatnyi lakosáról van szó, amelyen a múlt héten egy palesztin fejszével megölt egy zsidó fiút, és megsebesített egy másikat, majd elmenekült. A telepesek a szomszédos arab falut, Szafát támadták meg.

A Bat Ajín zsidó településről érkezettek bezúzták autók szélvédőit, házakat rongáltak meg a faluban. A helyszínre izraeli katonák érkeztek, hogy megállítsák a dühöngőket. Hat embert a támadók golyói sebesítettek meg, másik hatot pedig a katonák gumilövedékei.

Helybeliek arról számoltak be, hogy mintegy kétszáz telepes hatolt be a településre és nyitott tüzet a palesztinokra. Egy izraeli katonai szóvivő szerint viszont az erőszak azután robbant ki, hogy palesztinok kövekkel dobálták meg a közeli hegyen imádkozó zsidó telepeseket.

A katonák könnygáz- és hanggránátokat is bevetettek a kődobálók ellen. Palesztin egészségügyiek azt közölték, hogy az erőszak tombolása miatt nem tudtak bejutni a településre.

 

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.