Cilinderes gyíkkal hackelték meg a légitársaság weboldalát

A Cyber Kalifátus nevű hackercsoport támadást intézett a Malaysia Airlines weboldala ellen, aminek következtében órákig egy pipázó, cilindert, monoklit és szmokingot viselő gyík üdvözölte az oldalra látogatókat.

A Malaysia Airlines weboldala már rendesen üzemel, de a hajnali órákban sokáig az elegáns gyík pózolt a főoldalon, fölötte a „404 - gép nem található", alatta pedig a „A Gyík Osztag – A hivatalos Cyber Kalifátus" felirat volt olvasható. A BBC szerint a böngészőfülön egy ideig az „ISIS [Iszlám Állam] győzedelmeskedni fog" felirat díszelgett.

A légitársaság szóvivője mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a szerverek nem sérültek, és a foglalások, valamint az utasok adatai nem kerültek illetéktelen kezekbe. A hackercsoport azonban korábban Twitteren azt írta, hogy nyilvánosságra fog hozni számos, a légitársaságra vonatkozó adatot, ám azt, hogy pontosan milyen információról van szó, nem közölték.

A Malaysia Airlinesra az utóbbi időben igen rájár a rúd, hiszen az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járatot július közepén lőtték le Kelet-Ukrajna fölött, az MH370-es, Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járatát pedig március óta nem találják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.