Cigarettától bűzlik az elnöki hivatal

Csaknem egy hónapja új lakója van a Hradzsinnak, s ezt már nemcsak látni, hanem érezni is lehet. Milos Zeman napi adagja három doboz, az elnöki hivatal munkatársai az egészségügyi minisztériumhoz fordultak.

Amióta Milos Zeman államfő költözött be, a folyosó és számos iroda a sok cigarettától bűzlik – írja a honlapján a Lidové Noviny. A cseh konzervatív napilap munkatársának a prágai vár alkalmazottai elmondták, hogy a szinte aszketikus életmódot folytató, hetvenegy esztendős Václav Klaus egyetlen helyiség kivételével mindenhol megtiltotta a dohányzást. – Az exelnök minden nap pontosan nyolc előtt néhány perccel érkezett, előtte teniszezett, itt pedig a legtöbbször  csak az irodájában tartózkodott, ott sem gyújthatott rá senki. Utódját, Zemant tíznél korábban még sosem láttuk itt, ám amint megjön, azonnal rágyújt, késő estig ki sem fogy a kezéből a cigaretta, ha itt tartózkodik, akkor naponta legalább hatvanat szív el. A folyosók is az irodák többségébe is hamutartókat helyeztetett el, mert a munkaszobájában nincs maradása. A cigarettafüsttől és -bűztől nemcsak mi szenvedünk. Ez az értékes műalkotásokat is károsítja. Az egészségügyi minisztériumhoz fordultunk segítségért – nyilatkozta az újságnak a neve elhallgatását kérő munkatárs.

A lap megkérdezte Zemant, miért dohányzik ilyen sokat. Az elnök a tőle megszokott gunyoros stílusban válaszolt: – Köszönöm, a tulajdonképpen intelligens kérdést, különben sem vártam azt, hogy cseh újságíró ennél fontosabb témáról érdeklődjék. Írja meg, hogy a kihelyezett hamutartók egyetlen fillérjükbe sem kerültek a cseh adófizetőknek, mert valamennyit itt találtuk, még Václav Havel idejéből valók – mondta az elnök. Érdeklődésünkre Viktorie Plívová, a prágai egészségügyi tárca szóvivője csupán annyit közölt, hogy a panaszos levelet még nem kapták meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.