Cigánygyerekeket aláztak szlovák rendőrök

A roma gyermekeket arra kényszerítették szlovák rendőrök Kassán, hogy vetkőzzenek mezítelenre és pofozzák egymást.

Megdöbbentő felvételeket tett közzé kedd délután internetes honlapján a pozsonyi Sme napilap. A mobilon rögzített képsorokon az látható, hogy az egyik kassai rendőrőrsön a szolgálatban levő hivatalos személyek arra kényszerítenek roma gyermekeket, hogy vetkőzzenek le, pofozzák, majd pedig csókolgassák meg egymást. A felvételeken a rendőrök röhögése és kutyaugatás is hallatszik.

A legnagyobb példányszámú szlovák véleményformáló napilap munkatársa elmondta: a felvételeket egy kassai olvasótól kapta, akinek a rendőr-unokaöccse hencegett ezekkel a képsorokkal, hozzátéve, hogy még cifrább esetekről is tud. Az újságíró ezután Kassára utazott, ahol megtalálta a gyermekeket, akik elmondták neki, hogy a múlt héten kábellopáson fülelték le őket a rendőrők. Nem értesítették a szüleiket, hanem a rendőrőrsre mentek, ahol egy ideig szórakoztak velük, majd elengedték őket. A felvételen az is látható, hogy rendőrkutyával ijesztgetik az egyik megszeppent gyermeket, aki ijedtében az asztal alá mászott, mire a rendőr "kiba..ott cigánybanda" ordítással kényszerítette őt is vetkőzésre.

Több szlovák civil szerveződés felháborodottan követeli Ján Packa országos rendőrfőkapitány és Ján Kalinák belügyminiszter azonnali lemondását. Az előbbi rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy március 21-én Kassán egy idős asszonyt az utcán fényes nappal kiraboltak. A rendőrök kinyomozták a tetteseket, akik közül hárman fiatal korúak voltak. Elismerte, hogy ezzel a három gyermekkel szemben követtek el súlyos törvénysértéseket a rendőrök, akik ellen bűnvádi eljárás indult, s azonnali hatállyal elbocsátják őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.