Chávez napja lett február 2-a Venezuelában

Munkaszüneti nap lett február 2-a Venezuelában. Így ünneplik a dél-amerikai országban Hugo Chávez elnökségének kezdetét. Chávez hangsúlyozta, hogy ez a jeles nap nem csak országának fontos, hanem minden latin-amerikai nemzetnek.

Új munkaszüneti napot véshetnek be naptárjaikba a venezuelaiak. Február 2-án Hugo Chávez elnökségnék kezdetét ünneplik országszerte. Ramon Carrizalez alelnök szerint "a népnek oka van ünnepelni és van mit megvédenie".

Hétfőn ünnepli a bolivári forradalom atyja mandátumának tizedik évét. Mindennek az ALBA - Bolivári Alternatíva Amerika Népeinek - rendkívüli csúcsértekezlete ad szinteret, amelyre a tagországok vezetőit és az ecuadori államfőt Rafael Correat várja.

"Február 2-a a kezdet, az új hajnal napja. Az a nap amikor megkezdődött Latin-Amerika felszabadulásának és fejlődésének új korszaka." - mondta a venezuelai államfő szombaton egy sporteseményen. Chávez hangsúlyozta, hogy ez a jeles ünnep nem csak a venezuelaiaké, hanem minden latin-amerikai országé.

Két hét múlva tartják a dél-amerikai országban azt az alkotmánymódosításról szóló népszavazást, amelynek tétje a XXI.századi szocializmust hirdető Hugo Chávez újraválaszthatósága. Az elnök mandátuma a jelenlegi törvények szerint 2013 februárjáig tart, azt megelőzően kell választásokat rendezni.

Hugo Chávez. Vörös ing, vörös autó.
Hugo Chávez. Vörös ing, vörös autó.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.