Chávez két amerikai csúcstalálkozót készít elő Kubában

Ázsiai körútjáról hazatérőben Havannába érkezett pénteken Hugo Chávez venezuelai elnök, hogy a küszöbönálló amerikai csúcstalálkozók előkészítéséről tárgyaljon.

Cháveznek ez idén már a második kubai útja. A látogatást bejelentve közölte, hogy a két áprilisi csúcstalálkozóra készülnek fel Raúl Castro államfővel és Fidel Castróval tervezett megbeszélésén.

A jövő héten, április 16-án Caracasban lesz a regionális szabadkereskedelmi övezet (ALBA) értekezlete, április 17. és 19. között pedig Trinidad és Tobogóban az Amerika-csúcstalálkozó, amelyen részt vesz Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is.

Az amerikai szabadkereskedelmi szövetség baloldali alternatívájaként létrehozott ALBA azért ül össze, hogy csoportként megerősödve vegyen részt az amerikai csúcson - magyarázta Chávez.Trinidadon az amerikai államok közül egyedül Kuba képviselője nem lesz ott.

Ez lesz a térség első nagy találkozója Obamával, aki elszánta magát a Kubát sújtó szankciók enyhítésére. Chávez Ázsiában Katart, Iránt, Japánt és Kínát kereste fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.