Chávez felgyógyult a rákból, akcióba lendül

A venezuelai elnök egy több mint négyórás sajtótájékoztatón tegnap bejelentette, teljesen kigyógyult a rákból. Hugo Chávez úgy érzi, kész a harcra, és megnyeri a választásokat.

– Meggyógyultam, teljesen meggyógyultam – válaszolta Hugo Chávez az újságíróknak, amikor megkérdezték, sikerült-e teljesen megszabadulnia rákbetegségétől. Egyesek szerint a bejelentésre nagy szükség volt az elnökválasztási kampány miatt, ugyanis egyedül az elnök egészségi állapota akadályozhatja meg, hogy októberben újraválasszák.

Hugo Chávez a lányával. Az elnök szerint teljesen tiszta, a rák nem akadályozza meg, hogy ismét elnök legyen
Venezuela's President Hugo Chavez kisses a crucifix as he embraces his daughter Rosa Virginia while recovering from cancer treatment in Havana April 23, 2012. A healthy-sounding Chavez called Venezuelan state television from Cuba on Monday to dispel rumours fanned by a nine-day silence that he had died undergoing cancer treatment at a hospital in Havana. REUTERS/Estudios Revolucion/Handout (CUBA - Tags: POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Chávez 1999 óta kormányozza Venezuelát, és még ma is igen népszerű. A jelenlegi elnök a közvélemény-kutatások szerint az első helyen áll, habár a legutóbbi felmérés szerint fej fej mellett haladnak az ellenzéki jelölttel, Henrique Caprilesszel.

Az elnöknél tavaly diagnosztizáltak rákot, kétszer is műtötték, és főleg Kubában kezelték. Februárban egyszer már azt mondta, meggyógyult, később azonban rosszabbra fordult az állapota, és ismét Kubába ment gyógykezelésre. Egy ideig nem igazán jelent meg a médiában, ezért többször elterjedt a pletyka, hogy állapota nagyon súlyos, és már csak néhány hónapja van hátra.

Hétfőn a több mint négyórás sajtótájékoztatón Chávez megpróbálta bebizonyítani, hogy tele van energiával, és még azt is bejelentette, hogy vidéki kampánykörútra indul, ráadásul autós karavánnal.

– Mostantól akcióba lendülök, és megkezdem a kampányt. Minden nappal egyre jobban érzem magam. És hiszem, hogy az egészségi állapotom nem lesz meghatározó tényező a kampányban. Több száz harcot végigélő veterán vagyok. Morálisan, lelkileg és fizikailag is nagyon jól érzem magam, kész vagyok belevágni ebbe a harcba – jelentette ki magabiztosan az elnök.

Hugo Chávez kijelentése a választókat talán meggyőzte, az orvosok azonban óvatosságra intenek. Szerintük csak évek múltán lehet biztos valaki a teljes gyógyulásban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.