Charlize Theron nem megy férjhez, amíg nem engedélyezik a melegházasságot

Az apartheid egy formájának nevezte a jelenlegi amerikai házassági törvényeket Charlize Theron dél-afrikai származású Oscar-díjas színésznő, aki addig nem is akar férjhez menni, míg az Egyesült Államokban nem engedélyezik a melegházasságokat.

„Nem akarok egy elitista világban élni, zavar engem. Nem szeretnék egy magasabb rendű szexuális preferencia része se lenni” – idézte a filmcsillag szavait a femalefirst.co.uk című internetes  oldal. Talán azért zavar engem, mert egy olyan országból jövök, ahol apartheid rendszerben éltem. De ez is az apartheid egyik formája, és én nem akarok részese lenni ennek” – tette hozzá a  híresség, aki hosszú ideje Stuart Townsend színész párja.

A dél-afrikai színésznő nem érti, az Egyesült Államok miért  utasítja el, hogy a melegek heteroszexuális társaikhoz hasonló  jogokban részesüljenek. "Nem ez az oka, hogy nem megyek férjhez, de  talán szerepet játszik a döntésemben. A házasodáshoz való jogom  személyiségem egy olyan része, amelyet olyan valakinek szeretnék  adni, akinek hozzám hasonlóan sokat jelent. Mindenkinek meg kéne  adni ezt az esélyt” – fejtette ki véleményét Charlize Theron.

A rém című filmért Oscar-díjjal jutalmazott színésznő dicsérte a Milk című filmet, amelyben Sean Penn Harvey Milk homoszexuális politikust formálta meg. Theron szerint a film hozzájárult ahhoz, hogy az ügyet a köztudatban tartsák.

Charlize Theron párjával
Charlize Theron párjával
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.