Castro is megszólalt Irán ügyében

A kubai vezető, Fidel Castro egy vasárnap, a kubai médiában megjelent cikkében arról ír, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség legutóbbi jelentése "A nukleáris háború szélére sodorta az országot" melyet az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael tervelt ki az ország ellen.

A Cinikus népírtás című írásban a 85 éves Castro arról ír, hogy az ENSZ érthetetlen módon mind a líbiai vezető Kadhafi lerohanását, mind az Irán elleni esetleges fellépést támogatta, írja az AFP.

- A legkülönösebb, hogy az ENSZ, melynek feladata a béke fenntartása volna, csak azután hozta nyilvánosságra az Iránnal kapcsolatos jelentést, hogy a Líbia elleni támadás október végén véget ért.

Fidel Castro szerint szükséges, hogy az emberiség tisztában legyen a kockázatokkal, melyek visszafordíthatatlan módon közelednek egy olyan katasztrófához, ami meggondolatlan döntésekből fakad, melyeket olyan politikusok hoznak, "akik nem tehetségük vagy érdemük, hanem csak a véletlen miatt kerültek olyan pozícióba, hogy az egész emberiség sorsa felett dönthetnek".

Castro cikkében az amerikaiak és az ENSZ ellen szólal fel
Castro talán részt vesz a május 1-jei ünnepségen - jelezték Havannában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.