Castro él

A kubai forradalom vezetője már egy éve nem jelent meg a nyilvánosság előtt, az elmúlt napokban pedig haláláról röppentek fel hírek. Erre Castro levelet írt Diego Maradonának, aki épp Havannában tartózkodott.
A Venezuela, Kuba és más, velük szövetséges kormányok által létrehozott Telesur tévéadó képeket mutatott a visszavonult labdarúgósztárról, amint egy Castro által aláírt, négyoldalas levelet tart a kezében.

Maradona a Telesurnak elmondta, hogy a levélben a globális kőolajkeresletről, az Egyesült Államokban fogva tartott három kubai hírszerző ügynök közelmúltbeli szabadon engedéséről és a baloldali irányultságú latin-amerikai országok csúcstalálkozójáról volt szó.

Az elmúlt három hónapban ez volt az első alkalom, hogy Fidel Castrótól származó üzenetről számolt be a média. A kubai forradalom idén 88 éves vezetője legutóbb egy évvel ezelőtt jelent meg a nyilvánosság előtt, s a múlt hét végén több emigráns kubai ellenzéki honlapon és a közösségi médiában is a haláláról szóló hírek kezdtek terjedni. Az egészségi állapotáról szóló legutóbbi találgatásoknak különösen az adott tápot, hogy a tavaly év végén bejelentett, Washington és Havanna közötti történelmi jelentőségű közeledés ellenére is teljesen láthatatlan maradt a kubai médiában.

Fidel Castro közel fél évszázadon át irányította a karibi szigetországot, mielőtt megrendült egészsége miatt 2006. július 31-én átengedte a vezető posztokat öccsének, Raúlnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.